שירות המבחן לנוער הוא שירות סוציאלי, חינוכי, טיפולי – סמכותי במשרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים.
מה הוא?
השירות מאבחן ומטפל בקטינים/ות שהופנו על-ידי המשטרה לאחר שנחשדו בביצוע עבירה פלילית וכן בקטינים שנמצאו אשמים בביצוע עבירה ומטופלים בשירות המבחן על-פי צו בית משפט. הטיפול בקטינים נעשה ע"י קציני המבחן לנוער שהינם עובדים סוציאליים וקיבלו הכשרה ייחודית לאבחון, טיפול ושיקום עוברי חוק, במגוון עבירות.
השירות מחולק לחמישה מחוזות גיאוגרפיים: חיפה והצפון, ת"א, מרכז, ירושלים, דרום.
תפקיד שירות המבחן לנוער הוא אבחון וטיפול בקטינים שהופנו על-ידי המשטרה לאחר שנחשדו בביצוע עבירה פלילית וכן בקטינים שנמצאו אשמים בביצוע עבירה ומטופלים בשירות המבחן על-פי צו בית משפט.
תפיסה מקצועית
הנחת היסוד היא כי ההתנהגות עבריינית אצל מתבגרים היא תוצאה של קשיים ומצוקות ברובד האישי, המשפחתי או החברתי. על כן, חובת קציני המבחן ולסייע לקטינים להתמודד עם בעיותיהם בכדי להחזירם לתפקוד תקין תוך דגש על שיקום.
תפקידם ותחומי אחריותם של קציני המבחן
- ביצוע חקירה פסיכו-סוציאלית בקטין
- טיפול בעוברי חוק קטינים על פי צווי בית משפט.
- חקירה, הכנת תסקיר מעצר , מציאת חלופות, וביצוע פיקוח מעצרים.
- הגשת חוות דעת המבוססת על בדיקה
- הכנה ומסירת דוחות ללשכת גיוס על קטינים מועמדים לשירות ביטחון.
- פיתוח מענה וכלים טיפוליים המותאמים לאוכלוסיית היעד
- דרכי העבודה בשירות המבחן לנוער
חלוקה ליחידות מקצועיות
- העבודה בשירות המבחן לנוער נעשית בשלוש יחידות מקצועיות: קלט, מעצרים, טיפול ושיקום.
- ביחידת הקלט נקלטים הקטינים החשודים, לאחר מכן קצין המבחן עורך חקירה להערכת מצב הקטין וצרכיו ובסופה כותב חוות דעת למשטרה.
- ביחידת המעצרים מטפלים קציני המבחן בקטינים שנעצרו בעקבות העבירה בה הם חשודים.
- ביחידת הטיפול והשיקום מטופלים הקטינים/ות במסגרת "צווי ביניים", וצווי טיפול סופיים לאחר שנמצאו אשמים בביצוע העבירה ובית המשפט סבר כי יש מקום להתערבות טיפולית. הקטינים המטופלים על-פי צו מחויבים לקבל את הטיפול, כפי שהורה בית המשפט. הטיפול ביחידה כולל פגישות אישיות או קבוצתיות ושילוב בתוכניות במטרה להחזיר את הקטין לתפקוד נורמטיבי.
חייגו 073-3744418 או השאירו פרטים
פוסטים נוספים בנושא:
כסף קל במקום גיוס לצה"ל: תופעה מדאיגה של נערים
בשנים האחרונות מתגברת תופעה מדאיגה בקרב בני נוער בישראל, שמעדיפים לוותר על גיוס לצה"ל ולפנות לעיסוקים שמניבים "כסף קל". זה כולל בין היתר עבודה בתחום
איך משקמים נערים עבריינים? הבעיה עם מסגרות חוץ ביתיות
הבעיה המרכזית במסגרות חוץ-ביתיות לשיקום נערים עבריינים היא מחסור במקומות בפריסה ארצית בשל מחסור בתקציב שמקצה המדינה לנושא. יש מסגרות לטיפול נקודתי, כמו גמילה מסמים,
תופעת הקפוצ'ונים השחורים: "מיץ אומץ" לביצוע פשעים של נערים
תופעת הקפוצ'ונים השחורים היא תופעה חברתית עכשווית, שבה נערים, בעיקר בני נוער, מושפעים מתכנים ברשתות החברתיות ומעבריינים ומתקבצים בחבורות כשהם לובשים קפוצ'ונים שחורים. הלבוש הזה,